KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Z Médií Audience u papeže? „Životní zážitek!“

Audience u papeže? „Životní zážitek!“

Přidáno 19. 5. 2015
18. 5. 2015 Pardubický deník str. 1
Papež dostal od místopředsedkyně Senátu Miluše Horské knihy i křížky od dětí z pardubické školy Svítání, které šéfuje. ředitelka Svítání
Ředitelka pardubické Základní a Praktické školy Svítání Miluše Horská, jež je zároveň místopředsedkyní Senátu, má za sebou životní zážitek.

Dárky pro papeže

Šlo o generální audienci u papeže Františka. „To je zážitek, který je neopakovatelný,“ svěřila se Miluše Horská.

„Dostala jsem požehnání, prohodili jsme pár slov a předala jsem mu jako dárky knihy: životopisy novináře Karla Weiricha, který za války organizoval z Vatikánu pomoc pronásledovaných Židů v protektorátu, dále pak kardinála Josefa Berana, vězněného jak za nacismu, tak i komunismu a též služebnice Boží, matky Vojtěchy. Svatý Otec ode mě dostal rovněž ručně vyrobené křížky od dětí z naší školy,“ nechala se slyšet ředitelka Svítání, která vedla českou senátní delegaci.

Setkání se uskutečnilo u příležitosti 25. výročí obnovení diplomatických styků mezi tehdejším Československem a Vatikánem.

Senátní delegace se sešla i s vatikánským státním sekretářem Pietrem Parolinem. S kardinálem, jehož funkce odpovídá úřadu premiéra, hovořila o aktuálním stavu česko­vatikánských vztahů.

Socha Anežky

„Během hodinového setkání s touto klíčovou osobou vatikánské politiky jsme jednali i o umístění sochy svaté Anežky ve Vatikánu. Pietro Parolin nás ujistil, že instalování sochy bude podporovat,“ poznamenala Miluše Horská, která se před časem zasadila o to, aby socha svaté Anežky byla umístěna v horní komoře českého parlamentu – v Senátu.