KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy KDU-ČSL z okresu Pardubice zvolila nové vedení a připravuje se na volby do sněmovny

Přidáno 2. 4. 2017
Dne 31.3.2017 se v Pardubicích uskutečnila okresní konference okresní organizace (dále OK) KDU-ČSL Pardubice.
V úvodu pozdravili delegáty konference regionální zástupci pozvaných politických stran z okresu Pardubice – Ing. Michaela Matoušková, MPA z hnutí STAN, Mgr. Karel Haas z ODS, Leoš Malina, DiS z ČSSD a Ing. Michal Sláma z TOP 09. Ing. Helena Dvořáčková z hnutí ANO se omluvila z pracovních důvodů. Zásadní projev týkající se celostátní a krajské politiky přednesl vicehejtman Pardubického kraje Ing. Roman Línek, MBA. Jako host se jednání zúčastnila MUDr. Drahomíra Peřinová za hnutí Nestraníci a lídr pro volby do Poslanecké sněmovny PČR v Pardubickém kraji Mgr. Marek Výborný.

Tato konference byla zároveň volební. Předsedou okresní organizace byl opět jednohlasně v tajné volbě zvolen MUDr. Vít Ulrych, 1. místopředsedou Ing. František Weisbauer, dalšími místopředsedy Mgr. Marie Hubálková, Ing. Mgr. Zdenka Kumstýřová a Ing. Petr Netolický, dále bylo zvoleno dalších 16 členů okresního výboru. Za delegáty celostátního sjezdu KDU-ČSL, který se bude konat 27. - 28. května 2017 v Praze, byli zvoleni MUDr. Vít Ulrych, Ing. František Weisbauer a Ing. Zdenka Kumstýřová.

Dlouholetá předsedkyně okresní organizace Hana Demlová uvedla: „Znala jsem všechny předsedy KDU-ČSL od roku 1989. Všechny jsem respektovala, ale pouze Josefa Luxe jsem hodnotila a vážila si nejen jako politika, ale i jako státníka a vizionáře. Nynější předseda Pavel Bělobrádek mne všemi svými kroky přesvědčuje, že z něj roste osobnost stejných kvalit a cílů.“

Jsem rád, že na naši okresní konferenci přijeli skoro všichni pozvaní představitelé politických stran se kterými spolupracujeme buď na komunální nebo krajské úrovni. Právě okresní, u někoho oblastní či regionální organizace politických stran s okresní působností by měly být a jsou spojovacím článkem mezi obcemi a krajem. Při prosazování společných zájmů je třeba spolupracovat bez ohledu na politickou příslušnost,“sdělil František Weisbauer.

Staronový předseda a přední kandidát pro volby do Poslanecké sněmovny PČR v Pardubickém kraji Vít Ulrych řekl: „Děkuji za důvěru všem členům a delegátům z naší okresní organizace Pardubice. Udělám vše pro úspěch naší společné kandidátky s hnutím STAN, věřím, že v našem kraji získáme dva mandáty.“

Byla přijata následující usnesení:
  1. OK KDU-ČSL Pardubice děkuje ministrům ve vládě ČR za KDU-ČSL za jejich dosavadní práci.
  2. OK navrhuje Ing. Romana Línka na předsedu krajského výboru KDU-ČSL a navrhuje
  3. MUDr. Víta Ulrycha do krajského i celostátního výboru KDU-ČSL a Ing. Františka Weisbauera na člena celostátní konference KDU-ČSL
  4. OK navrhuje na předsedu KDU-ČSL MVDr. Pavla Bělobrádka, Ph.D., MPA
  5. OK blahopřeje nově zvoleným senátorům Mgr. Miluši Horské, kandidující za Nestraníky s podporou KDU-ČSL a kandidátovi KDU-ČSL Ing. Petru Šilarovi
  6. OK vyzývá zastupitele zvolené za KDU-ČSL v obcích Pardubického kraje k výraznému omezení hazardu v jejich obcích.
  7. OK vyzývá členy předsednictva KDU-ČSL a budoucí volební lídry koalice KDU-ČSL - STAN ve volbách do PS, aby v rámci předvolební kampaně dopředu kategoricky vyloučili jakoukoliv budoucí spolupráci s nebo podporu od KSČM, DSSS nebo dalších extrémněb pravicových či levicových politických subjektů.
  8. OK vyzývá zastupitele zvolené za KDU-ČSL na všech úrovních samosprávy od nejmenších obcí po krajské zastupitelstvo k nevstupování do koaliční či skryté spolupráce s lidmi zvolenými na kandidátkách KSČM, DSSS nebo dalších extrémně pravicových či levicových politických subjektů.
  9. OK uděluje dle §7 Stanov KDU-ČSL Ing. Bohumilu Hudcovi z Přelouče zasloužilé členství za jeho dlouholetou práci pro stranu a její orgány.
  10. OK děkuje odstupujícímu OV za jeho práci pro KDU-ČSL.
  11. OK žádá vrcholné orgány KDU-ČSL, aby iniciovaly systematické řešení nestability sociálního sektoru a zasadily se o zvýšení mezd v sociálních službách i v neziskových organizacích.
Fotogalerie je dostupná na Facebooku KDU-ČSL P.kraje